Poctivý beránek s opravdu pravou a bohatou vlnou.
14 dkg krupicového cukru
14 dkg čokolády
14 dkg mletých vlašských ořechů nebo mandlí
7 dkg strouhanky
citronová kůra ze 6 bílků sníh
citronová kůra
1 lžíce rumu
na špičku nože mleté skořice a hřebíčku
mouka na vysypání formy
2 dkg másla na vymazání formy
15 dkg cukru
180 ml vody
9 dkg čokolády
1/2 dkg másla
Tip: Kdo nechce mít beránka s čokoládovou polevou, může zvolit sněhobílou variantu z vyšlehaných bílků a cukru v páře. Pro ovčí vlnu pak použijeme zdobičku na dorty. Výsledek už posuďte na obrázku.
Do utřeného másla přidáváme žloutky jeden po druhém, cukr, citronovou kůru, skořici, hřebíček. Třeme v míse 25 minut. Do směsi zamícháme strouhanou čokoládu a zároveň se sněhem z bílků lehce zamícháme ořechy či mandle a strouhanku zalitou lžící rumu.
Formu na beránka vymažeme máslem, vysypeme moukou, naplníme těstem a pečeme 1 hodinu.
Po vychladnutí formu vyklopíme, polijeme polevou a dozdobíme dle našeho vkusu.
Poleva: Cukr povaříme s vodou na silnou nitku, načež horký cukr naléváme za stálého míchání do změklé čokolády a másla. Umíchanou ještě horkou polevou poléváme.
Více informací
Více informací
© 2019 Tesco Stores ČR a.s.