Recepty Dezerty Pečené Originální mini cheesecaky

Ingredience

Korpus:
2 lžíce ovesných vloček
2 lžíce sezamu
1 lžíce medu
1 lžíce másla
3 lžíce strouhaného kokosu
2 lžíce vlašských ořechů
Na ozdobu:
červené rybízy (nebo jiné drobné ovoce)
Náplň:
300 g plnotučného tvarohu
¼ sklenice xylitolu (březový cukr)
2 vejce
Krém:
750 g mascarpone
2 sklenice moučkového cukru (nebo xylitolu)
1 vanilkový lusk

Postup přípravy

1

Připravte si korpus. Suroviny na jeho přípravu míchejte, dokud nezískáte jednolitou směs. Směs vložte do 6 silikonových formiček, zhruba do 1⁄3 jejich výšky.

2

V misce smíchejte tvaroh, cukr a špetku soli. Za stálého šlehání postupně přidejte vejce. Šlehejte, dokud se všechny suroviny nespojí. Doplňte formičky hotovou směsí a pečte zhruba 10 minut při teplotě 180 °C. Vyjměte a nechte vychladnout.

3

Připravte krém: mascarpone vyšlehejte s cukrem pomocí šlehače. Vanilkový lusk rozřízněte na polovinu, vyndejte vnitřek a přidejte do krému. Hotovou směs přidejte do cukrářského rukávu a ozdobte s ní vychladlé koláčky. Dozdobte ovocem.

Tesco Magazín | Jaro 2020

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3