Recepty Dezerty Ovesný nákyp s rybízem
Ingredience
150 g vloček
1/2 lžičky stévie
1 celé vejce
2 bílky
rybíz
Postup přípravy
1
Připravíme si první vrstvu nákypu. Vločky a lžičku stévie zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Oddělíme bílek od žloutku. Žloutek a rybíz přidáme k vločkám a zamícháme. Směs nalijeme do zapékací misky.
2
Zapékací misku vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 15 minut na 170°C.
3
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Jakmile je první vrstva nákypu hotová, natřeme na ni bílky a dáme péct do trouby na dalších 5 minut dozlatova.
4
Hotový nákyp posypeme rybízem.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
před 2 měsíci
30 min.
Hlavní jídla
před 2 měsíci