Recepty Hlavní jídla Ryby Paella s mořskými plody

Ingredience

2 dl olivového oleje

400 g mořských plodů (mušle, kalamáry, slávky)

1 cibule

4 velká rajčata

750 g rýže

1,5 l rybího vývaru

1/2 lžičky šafránu

250 ml zeleninového vývaru

1 citron

petrželka na ozdobu

sůl

Popis

TIP: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!

Postup přípravy

1

Rajčata spaříme horkou vodou. Poté jim oloupeme slupku a nakrájíme je na kostičky. Na pánvi si rozehřejeme zbývající olej a na něm opečeme nejdříve nadrobno pokrájenou cibuli, poté přidáme mořské plody a rajčata. Osolíme a krátce osmahneme.

2

Do pánve přimícháme rýži a přilijeme zeleninový i rybí vývar. Vaříme 30 minut. Poté přidáme šafrán, zamícháme a můžeme servírovat.

3

Paellu servírujeme ozdobenou citronem a petrželkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4