Pagáčiky
Autor
Adriana B.
Havířov
Hlasujte pro tradiční recepty, které si podle vás zaslouží zvítězit.
0
Autorův příběh
Můj děda pocházel z Považí. Mnoho jídel, těch levných a jednoduchých pocházelo právě od něj. Vyrůstal v početné rodině a pagáčiky skýtaly vydatný pokrm, který se dal jíst i při práci na poli nebo pasení kravičky či kozy. Nejdříve nám o pagáčikách vyprávěla mamka a pak na prázdninách jsme tu dobrotu ochutnaly. Recept je už součástí máminy kuchařské kroniky a pochutnáváme si na pagáčicích buď s čajem, hodí se i k vínu či pivu. A dnes už je zvládnu i já sama a věřím, že jim brzo přijde na chuť i malá pětiletá dcera Sárinka. Ta je spíše na sladké, ale když bude asistovat u pečení, jistě i ona ochutná a..... neodolá
Ingredience
500 gramů polohrubé mouky
250 gramů škvarky
1 vejce
20 gramů droždí
sůl
1,5 dcl mléka (na kvásek)
1 lžička cukru
1 vejce (na potření)
0,13 l zakysané smetany
Autorův příběh
Můj děda pocházel z Považí. Mnoho jídel, těch levných a jednoduchých pocházelo právě od něj. Vyrůstal v početné rodině a pagáčiky skýtaly vydatný pokrm, který se dal jíst i při práci na poli nebo pasení kravičky či kozy. Nejdříve nám o pagáčikách vyprávěla mamka a pak na prázdninách jsme tu dobrotu ochutnaly. Recept je už součástí máminy kuchařské kroniky a pochutnáváme si na pagáčicích buď s čajem, hodí se i k vínu či pivu. A dnes už je zvládnu i já sama a věřím, že jim brzo přijde na chuť i malá pětiletá dcera Sárinka. Ta je spíše na sladké, ale když bude asistovat u pečení, jistě i ona ochutná a..... neodolá
Postup přípravy
1
Z vlahého mléka, droždí , lžíce mouky a cukru si připravíme kvásek, přidáme po vykynutí k mouce, dáme vše krom škvarků a uděláme těsto. Necháme vykynout, pak těsto rozválíme, posypeme nakrájenými škvarky, přehneme, znovu rozválíme a 2 x totéž opakujeme. Pak rozválíme, vykrojíme kolečka a necháme na plechu ještě chvíli kynout. Kolečka zdobíme tak, že na ně přitlačíme mřížku, kterou se protlačují brambory na salát. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem nebo lněným semínkem. Pečeme v předem předehřáté troubě na 180 st. do zlatova. Pozor na sůl, pokud jsou škvarky slané, již není potřeba solit.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 10. 7. od 8:00 do 16. 7. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/20_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4