Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Šlehačku připravujte v čisté nádobě bez mastnot, jinak vám neztuhne. Pokud se vám nedaří připravit tuhou šlehačku, použijte ztužovač.
Připravíme si plastovou nádobu, do které nalijeme mléko a nasypeme směs bez lepku. Přidáme vajíčka, olej a sůl.
S pomocí mixéru vyšleháme hladké těsto. Těsto necháme 15 minut odpočinout, ještě se nám zahustí. Pokud bude příliš řídké, přidáme směs. V opačném případě pomůže mléko.
Na rozpálené pánvi rozpustíme kousek másla a nalijeme trochu palačinkového těsta. Palačinky smažíme z obou stran do zlatova.
Smetanu vyšleháme, abychom získali pevnou tuhou šlehačku. Jahody opláchneme, zbavíme stopek a nakrájíme na kousky.
Palačinky podáváme s trochou šlehačky, jahodami a čokoládou.