Pane Bianco

Ingredience

500 g hladké pizza mouky
200 ml vody (vlažné)
½ balíčku sušeného droždí
1 lžička krystalového cukru
1 lžíce olivového oleje
hrubá sůl (mořská)
sušená rajčata v oleji
černé olivy
sušené oregano
čerstvá bazalka

Postup přípravy

1

Z droždí, cukru a vlažné vody si připravíme kvásek. Jakmile je kvásek hotový, spojíme ho s moukou, osolíme, přidáme olivový olej, bylinky nebo sušená rajčata (olivy) a vodu. Vodu přidáváme podle konzistence těsta tak, aby těsto bylo vláčné, ne tuhé.

2

Po vytvarování těsta do tvaru bochánku necháme těsto odpočinout na teplém místě cca 20 min.

3

Bochánek pak vytvarujeme do požadovaného tvaru, potřeme olivovým olejem a posypeme hrubozrnnou solí.

4

Pečeme v troubě na 195°C cca 25 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3