Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Maso očistíme, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem.
Pistáciové oříšky rozdrtíme a smícháme s tymiánem, citronovou kůrou a petrželkou. Ve směsi obalíme vepřovou panenku a ještě ji do masa vtlačíme, aby neopadala.
Předehřejeme troubu na 180 °C. Připravíme si zapékací misku s trochou olivového oleje. Naskládáme do ní maso a ještě ho pokapeme olivovým olejem. Do vyhřáté trouby dáme maso péct na 40 minut.
Mezitím si připravíme fazolový salát. Fazole zbavíme nálevu a rajčata opláchneme vodou a necháme je okapat.
Rajčata rozpůlíme a vyjmeme vodnatý střed. Dužinu nakrájíme na drobno a smícháme s fazolemi.
Bazalku nakrájíme na drobno a přidáme do salátu. V misce smícháme olivový olej, ocet, vodu, sůl a pepř. Zálivku smícháme s rajčaty a fazolemi.
Chřest svážeme kuchyňskou nití a uvaříme ve vroucí osolené vodě. Chřest vaříme na stojato, špičky by neměly být ponořeny ve vodě. Vaříme 5 minut.
Hotovou panenku nakrájíme a podáváme s fazolovým salátem a chřestem.