Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Místo lišek můžeme použít i jiné houby.
Důkladně si omyjeme brambory a uvaříme je ve slupce do měkka. Mezitím si oloupeme mrkev, česnek a cibuli. Mrkev nastrouháme na hrubo a cibuli nakrájíme na kolečka.
Uvařené brambory nakrájíme na plátky. Lišky si očistíme a ty, které jsou větší, pokrájíme. Vezmeme si hlubší pánev a necháme v ní rozpustit máslo. Na něm orestujeme brambory společně s mrkví, dokud nemají krásně zlatavou barvu.
Na jiné pánvičce si na oleji osmahneme cibulku, ke které přidáme prolisovaný česnek a lišky. Po chvilce zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou, dokud se nám všechen vývar neodpaří.
Nakonec přidáme nasekanou petrželku a opatrně vmícháme k opečeným bramborům a mrkvi. Osolíme a opepříme a máme hotovo.