Panforte di Siena s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

200 g mandlí
200 g lískových ořechů
350 g směsi kandovaného ovoce
200 g hladké mouky
300 g medu
150 g hořké čokolády
150 g krupicového cukru
1 hrst piniových oříšků
2 lžičky mleté skořice
1 lžíce kandovaného pomeranče
1 lžička vanilkového cukru
muškátový oříšek
máslo bez laktózy (s nízkým obsahem laktózy)

Popis

TIP: Na závěr můžete panforte ještě posypat kvalitním kakaem.

Postup přípravy

1

Mandle si umeleme na jemnou moučku. Med zahřejeme v hrnci, sundáme ho z plamene a přidáme k němu rozdrobenou čokoládu. Mícháme, dokud se zcela nerozpustí.

2

K medové směsi přimícháme krupicový a vanilkový cukr, rozemleté mandle, lískové oříšky, kandované ovoce, kandovanou pomerančovou kůru, piniová semínka, skořici a muškátový oříšek. Mouku přidáme až úplně nakonec po menších částech, aby se s ostatními ingrediencemi dobře spojila.

3

Těsto vlijeme do máslem vymazané formy a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C 30 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3