Recepty Dezerty Pečené Panna cotta (italský dezert ze smetany)

Ingredience

½ vanilkového lusku
1 špetka soli
60 g krystalového cukru
1 lžíce medu
1 citron (trochu kůry)
300 ml smetany ke šlehání
125 ml mléka
vinná želatina (s příchutí chilli a meruněk)
2 vejce (jen bílky)

Postup přípravy

1

Rozkrojíme vanilku uprostřed a dáme jí do kastrolu, kam přidáme i mléko, smetanu, citrónovou kůru, med a cukr.

2

Všechno pořádně mícháme a uvedeme na mírném ohni do varu, nenecháme bublat déle jak 1 minutu.

3

Oheň vypneme a dáme hrnec stranou, dokud směs uvnitř nedostane pokojovou teplotu.

4

Potom vezmeme bílky a pořádně je promícháme v hrnci se zbytkem ingrediencí.

5

Zapneme troubu na 140°C, vlijeme krém do 4 formiček.

6

Vložíme formičky do trouby a necháme je péct 60 minut.

7

Vyndáme je a vložíme do lednice vychladnout na minimálně 2 hodiny.

8

Ozdobíme ovocem nebo čokoládou a můžeme podávat!

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3