Recepty Dezerty Nepečené Panna cotta s granátovým jablkem

Ingredience

1 l smetany ke šlehání (40%)
6 lžic krupicového cukru
1 vanilkový lusk
6 ks želatiny (plátkové)
slunečnicový olej (na vymazání formiček)
2 granátová jablka

Popis

Tip: Můžete ozdobit jakýmkoli sezonním ovocem.

Postup přípravy

1

V hrnci zahřejte smetanu.

2

Přidejte cukr a semínka z vanilkového lusku. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí.

3

Mezitím namočte želatinu na 3 minuty do trošky vody.

4

Želatinu vyjměte, nechte ji okapat a vložte do smetany. Míchejte, dokud se nerozpustí. Ale nevařte, teplota by neměla přesáhnout 80 °C.

5

Vymažte formičky olejem. Vlijte do nich krém, přikryjte je například potravinářskou fólií a nechte tuhnout v chladničce alespoň 6 hodin.

6

Panna cottu vyklepněte a ozdobte semínky z granátového jablka.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3