Recepty Dezerty Nepečené Panna cotta s lesním ovocem

Ingredience

1 sáček vanilkového cukru
2 plátky želatiny
500 ml smetany ke šlehání
40 g moučkového cukru
čerstvé maliny
borůvky
černé rybízy

Popis

Tip: ozdobte pana cottu lesním ovocem a lístky máty.

Postup přípravy

1

Nachystáme si formičky, do kterých budete panna cottu vkládat.

2

Želatinu zalijeme vodou nebo mlékem a počkáme, až nabobtná.

3

Do hrnce vlijeme smetanu ke šlehání, přidáme vanilkový a moučkový cukr. Smetanu zahřejeme na 80°C, aby se cukr rozpustil. Pozor smetana se nesmí vařit!

4

Do smetany přidáme želatinu, aby se rozpustila. Hotovou směs přecedíme a nalijeme do připravených formiček, necháme ztuhnout v lednici.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3