Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Do mističky nalijeme trochu vody - cca 2 polévkové lžíce a vsypeme želatinu.
Necháme cca 5 min odstát, aby želatina vodu absorbovala.
Smetanu ke šlehání vlijeme do hrnce spolu s cukrem a zahříváme na středním plameni.
Za občasného promíchání necháme přijít k varu. Přidáme želatinu a cca 2 min povaříme, aby se želatina rozpustila.
Směs poté vlijeme do nachystaných formiček, my jsme použili klasické keramické, ze kterých jsme panna cottu následně vytřepali.
Dáme na pár hodin chladit, aby se panna cotta zpevnila a pár minut před podáváním mističky vyndáme z lednice a vyklopíme.
Ovoce jsme použili mražené a rozehřáli ho v hrnci.
Dle chuti osladíme, přidáme cca 1-2 čajové lžičky balzamikového bilého krému, zamícháme a necháme trochu vychladnout.
Potom ovoce nandáme na panna cottu a máme hotovo.