Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Pokud budete chtít dezert z formy vyklopit, vymažte ji olejem.
Připravíme si formičky na panna cottu. Z uvedeného množství mléka odlijeme polovinu a smícháme ji se smetanou. Směs nalijeme do hrnce a ohřejeme ji.
Vanilkový lusk nařízneme, tupou stranou nože vyškrábeme semínka a dáme je společně s cukrem do směsi smetany a mléka.
Druhou část mléka smícháme s želatinou, vše dáme do hrnce a želatinu necháme na mírném plameni rozpustit. Mléko se nesmí vařit, stačí ho jen lehce ohřát.
Jakmile se želatina v mléku rozpustí, nalijeme směs za stálého míchání do smetany s mlékem a mícháme, dokud se nezahustí.
Hotovou směs nalijeme do formiček, necháme ji vychladnout a dáme do lednice ztuhnout. Hotovou panna cottu podáváme s malinami.