Recepty Dezerty Nepečené Panna cotta s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

500 ml smetany ke šlehání bez laktózy
20 g želatiny (plátkové)
175 ml mléka bez laktózy
3 lžíce krystalového cukru
1 vanilkový lusk
Na ozdobu
čerstvé maliny (nebo jiné ovoce)

Popis

TIP: Pokud budete chtít dezert z formy vyklopit, vymažte ji olejem.

Postup přípravy

1

Připravíme si formičky na panna cottu. Z uvedeného množství mléka odlijeme polovinu a smícháme ji se smetanou. Směs nalijeme do hrnce a ohřejeme ji.

2

Vanilkový lusk nařízneme, tupou stranou nože vyškrábeme semínka a dáme je společně s cukrem do směsi smetany a mléka.

3

Druhou část mléka smícháme s želatinou, vše dáme do hrnce a želatinu necháme na mírném plameni rozpustit. Mléko se nesmí vařit, stačí ho jen lehce ohřát.

4

Jakmile se želatina v mléku rozpustí, nalijeme směs za stálého míchání do smetany s mlékem a mícháme, dokud se nezahustí.

5

Hotovou směs nalijeme do formiček, necháme ji vychladnout a dáme do lednice ztuhnout. Hotovou panna cottu podáváme s malinami.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3