Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Papriky plněné rýží

Ingredience

4 žluté papriky

4 červené papriky

120 g rýže

120 g mozzarelly

200 ml zeleninového vývaru

200 g mletého vepřového masa

hrst na jemno nasekané petrželky

1 cibule

100 g strouhaného eidamu

1 vajíčko

40 ml rajčatové šťávy

olej

sůl

pepř

Postup přípravy

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Rýží důkladně propláchneme a dáme ji vařit do osolené vody. Vaříme do měkka, asi 20 minut.

2

Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, vmícháme mleté maso a důkladně ho rozdělíme vařečkou. Smažíme dozlatova.

3

Mozzarellu nakrájíme na drobno a společně s petrželkou, vajíčkem a masovou směsí vše vmícháme do rýže. Důkladně promícháme, aby se rýže dobře ochutila.

4

Papriky opláchneme, odřízneme vršky a naplníme je ochucenou rýží, na rýží nasypeme strouhaný sýr a papriky přiklopíme odříznutým vrškem.

5

Připravíme si zapékací misku a naskládáme do ní papriky. Troubu předehřejeme na 180 °C. Papriky podlijeme vývarem, zakryjeme je alobalem, aby se dobře propekly a dáme je péct do trouby. Pečeme asi 40 minut.

6

Deset minut před koncem pečení odstraníme alobal, nalijeme do vývaru smetanu, přidáme rajčatovou šťávu, osolíme a opepříme. Papriky pečeme ještě 10 minut dozlatova.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4