Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Papriky s rajčaty zapečené se sýrem s nízkým obsahem latózy

Ingredience

4 čerstvé červené papriky (větší, může být žlutá i zelená)
200 g sušených rajčat v oleji
2 rajčata (2-3)
1 lilek
čerstvý tymián
100 g goudy s nízkým obsahem laktózy (nakrájené na plátky)
sůl
mletý černý pepř
1 dcl olivového oleje

Popis

TIP: Místo goudy můžeme použít i jiný sýr s nízkým obsahem laktózy.

Postup přípravy

1

Zeleninu si nejdříve omyjeme a osušíme, papriku podélně přepůlíme a zbavíme ji semínek.

2

Poté si připravíme nádivku – sušená rajčata si nakrájíme na menší kousky, stejně tak lilek a rajčata.

3

Vše vložíme do mísy a pokapeme olivovým olejem. Osolíme, opepříme a zasypeme tymiánem, nejlépe čerstvým. Nádivku důkladně promícháme.

4

Zeleninovou nádivkou plníme papriky a navrch položíme na každou papriku přibližně dva plátky goudy. Takto připravené papriky potřeme ze všech stran olivovým olejem, vložíme je do trouby rozehřáté na 200 °C a pečeme cca dvacet minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3