Recepty Hlavní jídla S masem Paštika z husích jater

Ingredience

200 g husích jater
100 g kuřecích stehen
1 lžíce slunečnicového oleje
2 šalotky
2 stroužky česneku
50 ml suchého sherry
čerstvý rozmarýn
1 vejce (žloutek)
200 g másla
sůl
mletý černý pepř

Popis

Tip: Paštiku připravíte i z kuřecích jater.

Postup přípravy

1

Husí játra a kuřecí maso očistěte, odblaňte a rozmixujte.

2

Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou šalotku a česnek.

3

K játrům v mixéru přidejte orestovanou šalotku a česnek, cherry, sůl a pepř, rozmarýn a žloutek. Rozmixujte, podle potřeby vetřete máslo.

4

Formu nebo jednoporcové formičky naplňte paštikou, zakryjte alobalem a dobře utěsněte.

5

Pečte ve vodní lázni, v troubě vyhřáté na 180 °C asi 90 minut.

6

Paštiku nechte vychladnout a vyklopte ji z formy.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3