Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!
Brambory oloupáme a uvaříme v osolené vodě. Uvařené brambory rozšťoucháme a přidáme máslo. Když se máslo rozpustí, tak začneme přilévat mléko a smetanu a s pomocí ručního šlehače vyšleháme kaši. Na závěr ještě přimícháme vaječný žloutek.
Pustíme se do přípravy masové směsi. Na rozpáleném oleji opečeme cibuli a mrkev, poté přidáme česnek a mleté hovězí maso. Restujeme zhruba 3 minuty. Poté poprášíme moukou.
Do pánve přidáme rajčatové pyré, vývar, worcesterskou omáčku, bylinky, sůl a pepř. Přikryjeme pokličkou a dusíme 15 minut. Nakonec přimícháme hrášek.
Do zapékací mísy navršíme směs hovězího masa, na kterou navršíme připravenou bramborovou kaši. Mísu dáme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme 20 minut.