Recepty Předkrmy Teplé Pečená dýně se zakysanou smetanou

Ingredience

1 dýně Hokkaido
1 svazek baby mrkve
olivový olej
Dip
200 g zakysané smetany
90 g lučiny
50 g strouhaného parmazánu
50 g Roquefort sýru
1 citron (1 lžíce šťávy)
2 lžíce olivového oleje
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Dýni důkladně očistíme, zbavíme jadýrek a nakrájíme na měsíčky. Mrkve loupeme a nakrájíme na menší kousky.

2

Vše vložíme do formy s pečícím papírem, osolíme a pokapeme olivovým olejem. Dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C. Pečeme asi 20 minut.

3

Než se dýně upeče, nachystáme si dip. Smícháme zakysanou smetanu, lučinu, citronovou šťávu, olivový olej a strouhaný parmazán. Nakonec přidáme strouhaný roquefort a promícháme. Podle chuti přidáme sůl a pepř.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3