Recepty Hlavní jídla S masem Pečená kachna s jablky zelím a knedlíky

Ingredience

1 celá kachna
celý kmín
2 jablka
1 svitek celé skořice
1 ks badyánu
Na dušené zelí
slunečnicový olej
1 cibule
1 červené zelí
celý kmín
krystalový cukr
bílý vinný ocet
hladká mouka
1 směs na bramborové knedlíky
1 špetka soli
1 špetka pepře

Postup přípravy

1

Očištěnou kachnu osolte, opepřete a posypte kmínem. Do dutiny vložte jablka zbavená jádřinců, skořici a badyán.

2

Kachnu pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi hodinu a půl, pekáč přiklopte pokličkou.

3

Poté pekáč odklopte a pečte ještě další hodinu. Během této doby kachnu občas propichujte, aby se uvolnilo přebytečné sádlo a byla křupavější.

4

Mezitím připravte podle návodu na obalu bramborové knedlíky.

5

Uvařte zelí: Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte zelí a poduste. Dochuťte kmínem, solí a pepřem, případně cukrem a octem. Zaprašte moukou a ještě krátce poduste.

6

Kachnu naporcujte a podávejte s knedlíky politými vypečenou šťávou a zelím.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3