Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Očištěnou kachnu osolte, opepřete a posypte kmínem. Do dutiny vložte jablka zbavená jádřinců, skořici a badyán.
Kachnu pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi hodinu a půl, pekáč přiklopte pokličkou.
Poté pekáč odklopte a pečte ještě další hodinu. Během této doby kachnu občas propichujte, aby se uvolnilo přebytečné sádlo a byla křupavější.
Mezitím připravte podle návodu na obalu bramborové knedlíky.
Uvařte zelí: Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte zelí a poduste. Dochuťte kmínem, solí a pepřem, případně cukrem a octem. Zaprašte moukou a ještě krátce poduste.
Kachnu naporcujte a podávejte s knedlíky politými vypečenou šťávou a zelím.