Recepty Hlavní jídla Pečená kachna s jablky zelím a knedlíky
Ingredience
1 kachna
kmín
2 jablka
1 svitek skořice
1 hvězdička badyánu
Na dušené zelí
olej na smažení
1 cibule
1 červené zelí
kmín
cukr
ocet
hladká mouka
1 směs na bramborové knedlíky
špetka soli
špetka pepře
Postup přípravy
1
Očištěnou kachnu osolte, opepřete a posypte kmínem. Do dutiny vložte jablka zbavená jádřinců, skořici a badyán.
2
Kachnu pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi hodinu a půl, pekáč přiklopte pokličkou.
3
Poté pekáč odklopte a pečte ještě další hodinu. Během této doby kachnu občas propichujte, aby se uvolnilo přebytečné sádlo a byla křupavější.
4
Mezitím připravte podle návodu na obalu bramborové knedlíky.
5
Uvařte zelí: Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte zelí a poduste. Dochuťte kmínem, solí a pepřem, případně cukrem a octem. Zaprašte moukou a ještě krátce poduste.
6
Kachnu naporcujte a podávejte s knedlíky politými vypečenou šťávou a zelím.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
před 2 měsíci