Česká klasika: pečená kachna se zelím a knedlíkem! Připravte ji podle tohoto receptu, lepší určitě neznáte... Tesco Recepty - čerstvá inspirace na každý den.
1 menší kachna
1 sterilované červené zelí
1 cibule
50 g másla
1 lžíce sádla
hladká mouka
špetka soli
špetka pepře
cukr
ocet
kmín
1 balení bramborového těsta v prášku
Očištěnou kachnu naporcujte a vložte do pekáče. Osolte, opepřete a posypte kmínem.
Přidejte máslo, podlijte troškou vody a dejte péct v zaklopeném pekáčku na 180°C asi 50 minut.
Poté víko pekáče odklopte a dopečte kachnu do křupava, asi 30 minut.
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahněte na sádle. Přidejte zelí a kmín, duste do změknutí.
Dochuťte dle potřeby solí, pepřem, cukrem a octem. Zaprašte moukou a povařte.
Podávejte s bramborovým knedlíkem připraveným dle návodu.
Více informací
Více informací
Více informací
© 2019 Tesco Stores ČR a.s.