Recepty Hlavní jídla S masem Pečená kachní stehna s dýní a pomeranči

Ingredience

2 kachní stehna
1 lžíce kachního sádla
½ dýně Hokkaido
2 pomeranče
1 lžíce balzamikového octa
1 lžíce medu
1 snítek čerstvého rozmarýnu
pomerančový likér
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP: Podávejte s dušenou rýží.

Postup přípravy

1

Stehna osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme sádlem a vložíme do něj pokrájenou dýni na středně velké kousky, které též osolíme.

2

Trochu teplé vody smícháme s medem a octem, stehna položíme na dýni a přelijeme zálivkou. Přidáme rozmarýn a pečeme přikryté ve vyhřáté troubě na 160 °C 45 minut.

3

Poté přidáme pokrájené pomeranče a přelijeme pomerančovým likérem. Pečeme dalších 15 minut.

4

Na posledních 15 minut pekáček odkryjeme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3