Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP 1: Medovo-česnekovou omáčku přidáváme až několik minut před dopečením. Med a česnek se totiž velmi rychle připalují, ale takto bude výsledek přesně takový, jaký má být!
TIP 2: Stehna můžeme dozdobit snítkou rozmarýnu.
Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Jedno po druhé osolíme a opepříme.
Do máslem vymazanáho pekáčku naskládáme stehna a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C přibližně na 15 minut.
Po 15 minutách stehýnka obrátíme, v případě potřeby podlijeme trochou vody a pečeme dalších 15 minut.
Mezitím si připravíme medovo-česnekovou omáčku: v míse smícháme 4 lžíce medu, grilovací koření, 2 lžíce jemné sójové omáčky, lžičku mleté červené papriky a 3 stroužky utřeného česneku.
Po celkem 30 minutách pečení stehna vyndáme z trouby a přelijeme připravenou omáčkou. Promícháme a vrátíme ještě na 10 minut do trouby, hlídáme, aby se medovo-česneková omáčka nepřipálila.
Servírujeme s bílým pečivem, můžeme doplnit i čerstvou zeleninou s jogurtovým dipem.