Recepty Hlavní jídla Ryby Pečená ryba na víně

Ingredience

4 pstruzi
500 ml bílého vína
česnek
sůl
máslo
čerstvý kopr
1 citron

Popis

TIP: Rybu podáváme s plátky citronu a čerstvým koprem. 

Postup přípravy

1

Ryby očistíme, uděláme z obou stran příčné řezy a ryby osolíme mořskou solí. Všechny ryby potřeme lisovaným česnekem, pokapeme citronovou šťávou a posypeme nadrobno nakrájeným koprem.

2

Připravíme si pekáč, vložíme do něj kousek másla a ryby. Vše podlijeme vínem a dáme péct do předehřáté trouby asi na 40 minut.

3

Pečeme na 190°C. Po 20 minutách ryby obrátíme, aby se dobře propekly z obou stran. Podle potřeby podléváme vínem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3