Když chcete vařit povidla, tak byste si k tomu měli vyhradit skoro celý den. Tato pečená švestková povidla vhodná pro diabetiky vám však zaberou o mnoho méně času a jsou stejně dobrá.
2,5 kg švestek
60 dkg ovocného cukru
2,5 lžíce octa
1 lžička skořice
5 polévkových lžic rumu
1 lžička drceného hřebíčku
TIP: Naprosto stejným způsobem si můžeme vyrobit povidla i z jablek nebo z hrušek. Vyzkoušejte je, jsou výborná!
Troubu si zahřejeme na 210 °C. Švestky si vypeckujeme, zalijeme octem a dáme péct na plech na 25 minut. Ani jednou je během pečení nemícháme.
Po uběhnuté době je posypeme cukrem a opět dáme péct na 15 minut.
Dáme je do hrnce, promícháme se skořicí, hřebíčkem a rumem a rozmixujeme tyčovým mixérem.
Povidla plníme do sklenic, navrchu je ještě zakápneme rumem a obrátíme dnem vzhůru. Tak je necháme vychladit.
Více informací
Více informací
Více informací
© 2019 Tesco Stores ČR a.s.