Recepty Hlavní jídla Pečená vegetariánská plněná kapie

Ingredience

2 velké kapie

1 lžíce čerstvá bazalka

1 mrkev

1 řapíkatý celer

1 stroužek česneku

1 hrst zelené fazolky

1 hrneček hub

1 batát

1 cibule

1 cuketa

1 hrneček rajčatový protlak

1 hrneček quinoa

1 lžíce olivového oleje

sůl a pepř

Pečená kapie plněná quinoou a zeleninou

Postup přípravy

1

Nahřejeme troubu na 190 °C. Podélně rozkrojíme kapie a odstraníme semínka.

2

Nakrájíme fazolky, cuketu, bazalku a dáme je do středně velké nádoby.

3

Zeleninu smícháme s uvařenou quinoou.

4

Nakrájíme nadrobno cibuli, česnek, houby, celer, mrkev a batát.

5

Zahřejeme pánev na střední teplotu, přidáme olej a po jeho rozpálení vložíme cibuli s česnekem. Necháme zesklovatět. Poté přidáme zeleninu a lehce ji orestujeme doměkka.

6

Ohřejeme rajčatový protlak na mírném plameni.

7

Orestovanou zeleninu přemístíme do mísy s ostatní zeleninou a promícháme.

8

Kapie naplníme zeleninovým mixem a opatrně zabalíme.

9

Naplněné kapie vložené do pekáče polijeme svrchu a okolo rajčatovým protlakem a přikryjeme alobalem.

10

Dáme do trouby a pečeme po dobu 45 minut. Poté vyndáme kapie z trouby, odstraníme alobal, zvýšíme teplotu na 200 °C a vrátíme je zpět. Pečeme ještě 15 minut.

11

Vyndáme kapie z trouby a dáme do polévkových talířů. Ještě jednou zalijeme rajčatovým protlakem dle přání.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4