Recepty Dezerty Pečené Pečené brusinkové knedlíky z tvarohového těsta
Ingredience
Na těsto
150 g polohrubé mouky
500 g nízkotučného tvarohu
50 g strouhanky
1 balíček vanilkového cukru
1 vejce
kůra z jednoho citronu 
špetka soli
Na náplň
1 lžíce citronové šťávy
200 g brusinek
1 ks vanilkového cukru
1 hruška
Na dozdobení
brusinkový kompot
Popis

TIP: Místo brusinek lze libovolně použít i jiné ovoce, třeba meruňky nebo jahody.

Postup přípravy
1
Nejprve si připravíme těsto - smícháme tvaroh, nastrouhanou citronovou kůru, strouhanku, vanilkový cukr, špetku soli a vejce. Přisypeme prosátou mouku a zpracujeme v hladké těsto.
2
Připravené těsto položíme na pomoučněný vál a vyválíme na tenkou placku. Rozkrojíme na čtverečky o velikosti cca 4x4 cm. Nyní si rozehřejeme troubu na 180 °C a připravíme si hluboký pekáč, který vymažeme máslem.
3
Mezitím, co se zahřívá trouba, si připravíme náplň. Oloupeme hrušku, vyjmeme z ní jádřinec a nastrouháme na hrubo. Přilijeme citronovou šťávu, přidáme vanilkový cukr, omyté brusinky a důkladně promícháme. Směs pokládáme po lžičkách na těsto a balíme do knedlíků.
4
Knedlíky dáváme do pekáče spojem dolů. Pekáč přikryjeme poklicí a pečeme nejprve 15 minut, poté poklici sundáme a ještě asi 25 minut dopékáme, dokud knedlíky nemají krásně zlatavou barvu.
5
Servírujeme jemně polité brusinkovým kompotem.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 17. 7. od 8:00 do 23. 7. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/21_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4