Recepty Dezerty Pečené hrušky v kouzelném odvaru

Ingredience

500 ml červeného vína (suchého)
8 lžic krystalového cukru
2 lžíce medu
hřebíček
6 pomerančů (200 ml šťávy)
1 citron (nastrouhaná kůra)
100 g mascarpone
mátové listy
50 g másla
hladká mouka (pár lžic na drobenku)
8 ks hrušek (tvrdších)

Postup přípravy

1

Tvrdší hrušky oloupeme a seřízneme jim lehce zadní část tak, aby byly schopné stát na talíři. Všechny dáme do hrnce, ten naplníme vínem, šťávou, hřebíčkem, skořicí, cukrem, medem, přidáme i kůru z citrusů a vše přivedeme k varu. Hrušky vaříme přibližně 25 minut a vyndáme a dáme do pekáče. Víno se zbytkem ingrediencí vaříme, dal, až se z toho udělá sirup. Hrušky pečeme při 180 C cca 15min a podléváme sirupem.

2

Do misky si dáme mascarpone vyždímáme jeden citron a přidáme najemno nasekanou mátu a nejmnou nastrouhanou kuru z pomeranče. Z másla a mouky uděláme drobenku.

3

Hrušky servírujeme s lžičkou mascarpone a listky máty a polité sirupem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3