Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Tvrdší hrušky oloupeme a seřízneme jim lehce zadní část tak, aby byly schopné stát na talíři. Všechny dáme do hrnce, ten naplníme vínem, šťávou, hřebíčkem, skořicí, cukrem, medem, přidáme i kůru z citrusů a vše přivedeme k varu. Hrušky vaříme přibližně 25 minut a vyndáme a dáme do pekáče. Víno se zbytkem ingrediencí vaříme, dal, až se z toho udělá sirup. Hrušky pečeme při 180 C cca 15min a podléváme sirupem.
Do misky si dáme mascarpone vyždímáme jeden citron a přidáme najemno nasekanou mátu a nejmnou nastrouhanou kuru z pomeranče. Z másla a mouky uděláme drobenku.
Hrušky servírujeme s lžičkou mascarpone a listky máty a polité sirupem.