Pečené hrušky v kouzelném odvaru
Autor
Romana T.
Zruč nad Sázavou
Hlasujte pro tradiční recepty, které si podle vás zaslouží zvítězit.
0
Autorův příběh
Další tradiční a vyhlášený recept mojí babičky, tento recept připravovala vždycky za odměnu, třeba po vysvědčení. Byla to ta pravá pozitivní motivace.
Ingredience
500 ml víno (suchý)
8 lžic cukru
2 lžíce medu
hřebíček
200 ml šťávy (z pomeranču)
citronová kůra
100 g mascarpone
čerstvá máta
citron
50 g másla
mouka (pár lžic na drobenku)
8 ks hrušek (tvrdších)
Autorův příběh
Další tradiční a vyhlášený recept mojí babičky, tento recept připravovala vždycky za odměnu, třeba po vysvědčení. Byla to ta pravá pozitivní motivace.
Postup přípravy
1
Tvrdší hrušky oloupeme a seřízneme jim lehce zadní část tak, aby byly schopné stát na talíři. Všechny dáme do hrnce, ten naplníme vínem, šťávou, hřebíčkem, skořicí, cukrem, medem, přidáme i kůru z citrusů a vše přivedeme k varu. Hrušky vaříme přibližně 25 minut a vyndáme a dáme do pekáče. Víno se zbytkem ingrediencí vaříme, dal, až se z toho udělá sirup. Hrušky pečeme při 180 C cca 15min a podléváme sirupem.
2
Do misky si dáme mascarpone vyždímáme jeden citron a přidáme najemno nasekanou mátu a nejmnou nastrouhanou kuru z pomeranče. Z másla a mouky uděláme drobenku.
3
Hrušky servírujeme s lžičkou mascarpone a listky máty a polité sirupem.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 17. 7. od 8:00 do 23. 7. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/21_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4