Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
V malé misce smícháme máslo, scezené a nadrobno nakrájené ančovičky, očištěný a prolisovaný česnek, tymián, citronovou kůru, sůl a mletý pepř. Mícháme, dokud se ingredience dobře nespojí.
Kuře vložíme na plech na pečení a potřeme ho směsí, a to včetně míst pod kůží a uvnitř. Dovnitř kuřete dáme také tymiánové větvičky. Asi 3 polévkové lžíce máslové směsi si necháme na později.
Troubu si dáme vyhřát na 190 °C. Kuře v ní restujeme 30 minut. Následně plech s kuřetem vyndáme z trouby a opatrně na něj naskládáme fíky překrojené na půlky (vnitřkem dolů) a také očistěné a rozpůlené šalotky. Přisypeme olivy a pečeme dalších 30 minut.
Po upečení necháme na kuřeti rozpustit zbytek máslové směsi a dáme ho na 10 minut odpočinout. Následně servírujeme.
Tip: Servírujte s květákovo-česnekovým pyré. Květák stačí jednoduše uvařit doměkka, rozmixovat, ochutit solí, pepřem a tymiánem, přidat česnek s máslem a hotovo!