Recepty Hlavní jídla S masem Pečené kuře s houbovou nádivkou

Ingredience

olivový olej
1 cibule
4 stroužky česneku
500 g houbové směsi
1 hrst tymiánu
1 citron
mořská sůl
mletý černý pepř
1 hrst piniových oříšků
2 hrsti strouhanky
1 vejce
1 celé kuře

Postup přípravy

1

Předehřejte troubu na 240°C.

2

Na středním ohni rozehřejte ve velké pánvi olivový olej, přidejte cibuli, rozmačkaný česnek a restujte přibližně 10 minut.

3

Následně přidejte houby nakrájené na kousky a trochu tymiánu. Tuto směs smažte na vysokém ohni 5 – 10 minut, dokud houby nezměknou a nebudou mírně křupavé. Poté je z plotýnky oddělejte, nastrouhejte na ně citrónovou kůru a nechte vychladnout.

4

Jakmile houbová směs vychladne, přimíchejte do ní piniové oříšky, strouhanku a vajíčko.

5

Kuře vycpeme hotovou nádivkou, citrón rozkrojený na poloviny a tymián také vložíme dovnitř..

6

Kuře dejte do pekáče, potřete jej olivový olejem, osolte a opepřete dle chuti.

7

Teplotu v troubě stáhněte na 200°C. Kuře pečte přibližně hodinku, dokud nebude krásné křupavé a zlatavé.

8

Podávejte s bramborem nebo rýží.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3