Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Předehřejte troubu na 240°C.
Na středním ohni rozehřejte ve velké pánvi olivový olej, přidejte cibuli, rozmačkaný česnek a restujte přibližně 10 minut.
Následně přidejte houby nakrájené na kousky a trochu tymiánu. Tuto směs smažte na vysokém ohni 5 – 10 minut, dokud houby nezměknou a nebudou mírně křupavé. Poté je z plotýnky oddělejte, nastrouhejte na ně citrónovou kůru a nechte vychladnout.
Jakmile houbová směs vychladne, přimíchejte do ní piniové oříšky, strouhanku a vajíčko.
Kuře vycpeme hotovou nádivkou, citrón rozkrojený na poloviny a tymián také vložíme dovnitř..
Kuře dejte do pekáče, potřete jej olivový olejem, osolte a opepřete dle chuti.
Teplotu v troubě stáhněte na 200°C. Kuře pečte přibližně hodinku, dokud nebude krásné křupavé a zlatavé.
Podávejte s bramborem nebo rýží.