Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Kdo říká, že se na nádivku musí čekat až do Velikonoc? Připravte si ji se šťavnatým kuřetem třeba k nedělnímu obědu. Vyberte to nejlepší, které má loga Bio „zebra“, EU „Bio list“ nebo Klasa. A pokud máte rádi, když ve vláčné nádivce občas něco křupne, mám
Nádivku můžete péct i uvnitř kuřete. V takovém případě do kuřete nevkládejte bylinky, ale rozmixujte je do másla, kterým kuře potřete.
Předehřejte troubu na 190 °C, kuře omyjte a osušte.
Kuře zvenku i zevnitř osolte a opepřete, posypte uzenou paprikou.
Pod kůži na prsa zatlačte 50 g másla. Zbylé máslo rozetřete po kůži.
Dovnitř vložte oloupané a trochu namáčklé stroužky česneku, šalvěj a tymián. Poté svažte nohy tak, aby z kuřete bylinky nevypadly.
Kuře položte na pekáč prsy dolů, podlijte asi 1 cm vody a pečte asi hodinu přiklopené. Pokud je potřeba, během pečení podlévejte vodou.
Po hodině otočte kuře prsy nahoru, odklopte a nechte ještě 20–30 min dopéct.
Vyzkoušejte, že je kuře hotové (lehce řízněte do stehna), a poté jej vyndejte z trouby.
Před porcováním nechte kuře 10 min odstát. Z pekáče slijte šťávu, a pokud je třeba, zredukujte ji na sporáku.
Na nádivku nakrájejte rohlíky na kousky a v míse je zalijte teplým mlékem a vývarem. Nechte pár minut odstát.
K rohlíkům vmíchejte žloutky, rozpuštěné máslo, nasekanou petržel, uzené maso nakrájené na kousky a hrášek.
Vše osolte, opepřete a přidejte nastrouhaný muškátový oříšek.
Do nádivky vmíchejte pevně vyšlehaný sníh z bílků a poté vše navrstvěte do pekáčku vymazaného máslem. Pečte v troubě společně s kuřetem dozlatova.
© 2025 Tesco Stores ČR a.s.