Recepty Předkrmy Teplé Pečené plněné brambory

Ingredience

6 brambor (větších)
200 g zakysané smetany
100 g vepřové šunky
150 g eidamu
2 rajčata
1 jarní cibule
2 stroužky česneku
slunečnicový olej

Popis

Suroviny na přípravu tohoto jídla má doma standardně snad každý. Že i  z mála lze skvěle uvařit, o tom vás přesvědčí tento recept. Plněné brambory pak můžete servírovat samotné nebo jako přílohu k jídlu. Pro tento recept jsou ideální brambory varného typu C, označené modrou barvou.

Postup přípravy

1

Brambory vyskládejte na plech, pokapejte je olejem, osolte a opepřete.

2

Pečte na 190 °C asi 40 minut nebo doměkka (dle velikosti brambor). Poté je nechte mírně vychladnout.

3

Z brambor odřízněte vršky a vydlabejte dužinu. Tu v misce smíchejte se smetanou, prolisovaným česnekem a nasekanou šunkou. Osolte a opepřete.

4

Do každé brambory vložte 1–2 plátky rajčat, naplňte ji směsí ze zakysané smetany a navrch nasypte nastrouhaný sýr.

5

Takto naplněné brambory vyskládejte na plech, vraťte do trouby a pečte dozlatova.

6

Podávejte posypané nasekanou jarní cibulkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3