Recepty Předkrmy Teplé Pečené plněné brambory
Ingredience
6 větších brambor
200 g zakysané smetany
100 g šunka
150 g eidamu
2 rajčata
1 jarní cibulky
2 stroužky česneku
olej
Popis

Suroviny na přípravu tohoto jídla má doma standardně snad každý. Že i  z mála lze skvěle uvařit, o tom vás přesvědčí tento recept. Plněné brambory pak můžete servírovat samotné nebo jako přílohu k jídlu. Pro tento recept jsou ideální brambory varného typu C, označené modrou barvou.

Postup přípravy
1
Brambory vyskládejte na plech, pokapejte je olejem, osolte a opepřete.
2
Pečte na 190 °C asi 40 minut nebo doměkka (dle velikosti brambor). Poté je nechte mírně vychladnout.
3
Z brambor odřízněte vršky a vydlabejte dužinu. Tu v misce smíchejte se smetanou, prolisovaným česnekem a nasekanou šunkou. Osolte a opepřete.
4
Do každé brambory vložte 1–2 plátky rajčat, naplňte ji směsí ze zakysané smetany a navrch nasypte nastrouhaný sýr.
5
Takto naplněné brambory vyskládejte na plech, vraťte do trouby a pečte dozlatova.
6
Podávejte posypané nasekanou jarní cibulkou.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
před 2 měsíci
před 2 měsíci
před 2 měsíci