Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Pečený lilek s bio červenou čočkou

Ingredience

700 g lilku

160 g bio červené čočky

300 ml zeleninového vývaru

100 g balkánského sýru

30 g zelených oliv

250 ml rajčatové omáčky

1 ks červené cibule

2 stroužky česneku

2 lžíce olivového oleje

1 špetka skořice

1 lžička tymiánu

1 lžíce libečku

bazalka

sůl

pepř

Popis

TIP: Ozdobit můžeme bazalkou či koriandrem.

Postup přípravy

1

Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a najemno nakrájenou cibuli a česnek opečeme dozlatova. Poté přidáme čočku, kterou zalijeme zeleninovým vývarem, přihodíme špetku skořice, podusíme zhruba na 10 minut a směs si odložíme.

2

Na jinou pánev dáme olej a naběračku zeleninového vývaru doplníme o tymián a libeček a pomalu zahříváme. Lilek si podélně nakrájíme na tenké plátky a na pánvi ho pak opečeme z každé strany, poté osolíme, necháme okapat a vychladnout stranou.

3

Do čočkové směsi přidáme nadrobno nakrájené olivy a nastrouhaný balkánský sýr, směs pak podle chuti ještě opepříme a můžeme i dosolit, ale sýr i olivy jsou samy o sobě již dost slané.

4

Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Plátky lilku společně s čočkovou směsí dáme do zapékací mísy, přidáme rajčatovou šťávu a necháme na 15-20 minut zapéct.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 19. 2. od 8:00 do 25. 2. 2020 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/52_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8