Recepty Hlavní jídla Ryby Pečený mořský vlk s řeckým salátem

Ingredience

2 ks vykuchaného mořského vlka

6 stroužků česneku

hrst petržele

lžíce čerstvého rozmarýnu

lžíce čerstvého oregana

lžíce čerstvé majoránky

½ lžičky drceného chilli (nemusí být)

mořská sůl

olivový olej

Řecký salát

600 g cherry rajčat

150 g černých oliv bez pecek

250 g sýru feta

130 g olivového oleje

1 okurka

1 červená cibule

1 ledový salát

šťáva z ½ citronu

dvě špetky cukru

lžíce na drobno nakrájeného koriandru

sůl

pepř

Postup přípravy

1

Rybu zbavíme šupin a nakrájíme na filety. Filety osolíme mořskou solí.

2

Česnek oloupeme a nakrájíme na drobno. Bylinky očistíme a nakrájíme na jemno. Česnek, bylinky a chilli smícháme s trochou olivového oleje a vytvoříme směs, kterou potřeme filety.

3

Troubu si předehřejeme na 190 °C. Filety naskládáme do zapékací misky, polijeme zbytkem směsi a dáme péct na 25 až 30 minut.

4

Než se nám mořský vlk upeče, připravíme salát. Zeleninu umyjeme a necháme okapat. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno.

5

Salát natrháme na menší kousky, rajčata nakrájíme, okurku oloupeme a nakrájíme na plátky.

6

V misce smícháme všechnu zeleninu, přidáme olivy i na kostičky nakrájený sýr feta. V misce smícháme šťávu z jednoho citronu, na drobno nakrájený koriandr, cukr, sůl a pepř.

7

Zálivku nalijeme na salát a promícháme. Pečenou rybu podáváme se salátem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4