Pečený okoun s plátky brambor

Ingredience

4 filety z mořského okouna
4 snítky čerstvého rozmarýnu
1 stroužek česneku
800 g brambor

Postup přípravy

1

Do menší misky si vložíme drcený stroužek česneku, který smícháme s olivovým olejem a snítky rozmarýnu ze dvou větviček. Přidáme špetku soli a zamícháme.

2

Připravenou směsí potřeme očištěný filety mořského okouna. Rybu dáme na 15 minut odležet.

3

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky brambor osolíme podle chuti a smícháme je s olivovým olejem. Brambory naskládáme do vymazaného pekáče, který přikryjeme alobalem a dáme je péct do předehřáté trouby na 200 °C.

4

Brambory pečeme asi 20 minut a jakmile jsou měkké, přidáme k nim filety. Pečeme dozlatova a v během pečení ryby obrátíme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3