Recepty Hlavní jídla Ryby Pečený pstruh se žampiony

Ingredience

4 pstruzi (vykuchané)
1 citron
80 g másla
400 g žampionů
1 jarní cibule
1 chilli paprička
sůl
celý kmín
hladká mouka
slunečnicová semínka

Postup přípravy

1

Pstruhy očistíme a osušíme papírovým ubrouskem. Do ryb uděláme několik řezů, aby se nám rovnoměrně propekly.

2

Ryby ochutíme ze všech stran solí. Nezapomeňte ani na břišní dutinu. Citron nakrájíme na plátky a ty pak na půlměsíčky. Citron vložíme do břišní dutiny s několika plátky másla a trochou kmínu.

3

Houby očistíme a rozpůlíme. Jarní cibulku rozkrojíme na půl a ještě příčně. Do pekáče dáme trochu oleje. Aby se nám ryby nepřipekly, obalíme je v mouce. Pstruhy vložíme do pekáče společně s houbami, cibulkou, chilli papričkou a vše zakryjeme pokličkou.

4

Předehřejeme si troubu na 200°C a rybu pečeme dozlatova asi 25 minut. Podle potřeby potřeme olejem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3