Recepty Nápoje Nealkoholické Pečený švestkový čaj bez cukru

Ingredience

2 kg švestek (sladkých)
6 ks hřebíčku
1 lžička mleté skořice
120 ml rumu

Postup přípravy

1

Švestky pečlivě umyjeme a necháme okapat. Švestky rozpůlíme, zbavíme pecky a nakrájíme na větší kousky.

2

Připravíme si plech, kam vložíme ovoce. Troubu předehřejeme na 220 °C. Švestky zalijeme rumem, smícháme je s hřebíčkem a skořicí. Vše dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme asi 30 až 40 minut.

3

Mezitím si vyčistíme sklenice, do kterých budeme čaj plnit. Těsně před koncem pečení sklenice nahřejeme, aby nám nepopraskaly.

4

Z hotového ovoce odstraníme hřebíčky a plníme ho do sklenic, které pečlivě uzavřeme, otočíme víčkem dolů a necháme vychladnout.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3