Recepty Hlavní jídla S masem Pekingská kachna se švestkovou omáčkou

Ingredience

1 kachna

3 lžíce třtinového cukru

Omáčka:

10 švestek

5 lžic třtinového cukru

3 lžíce sójové omáčky

1/2 lžičky chilli

nastrouhaná kůra z půlky pomeranče

Postup přípravy

1

Do většího hrnce dáme vařit vodu. Když vře, položíme do ní na 5 minut kachnu a hned ji zase vyndáme.

2

V 200 ml vody rozpustíme cukr. Roztokem potřeme kachnu a necháme ji přes noc schnout.

3

Troubu předehřejeme na 200 °C. Kachnu 50 minut pečeme, poté snížíme teplotu na 180 °C, kachnu obrátíme a pečeme dalších 50 minut.

4

V kastrůlku necháme zkaramelizovat rozpůlené švestky. Přidáme cukr, chilli, sójovou omáčku a kůru z půlky pomeranče. Můžeme zalít trochou vody a necháme vařit, dokud se nám švestky nebudou rozpadat. Nakonec můžeme ještě dochutit solí či citronovou šťávou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4