Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Tento lehký aromatický dezert Vám zpříjemní studené nedělní odpoledne.
„Při přípravě by šlo vyměnit klasickou smetanu za méně kalorickou zakysanou. A bílou čokoládu za standardní, která obsahuje navíc kakao a menší množství cukru,“ radí dietoložka Zuzana Pavelková Šafářová. „Samotné kakao je bohatým zdrojem hořčíku a působí rovněž jako antioxidant. Pokud ovšem bílou čokoládu milujete, klidně si takovou kalorickou bombu o svátcích dopřejte a pohlaďte svou duši. Neustále si odepírat vše, co má člověk rád, rovněž není tou správou cestou. S konzumací dezertu vždy jen počkejte alespoň půl hodiny po hlavním jídle. Vaječný žloutek dezert obohatí o mikroživiny, zejména o vitamíny řady B, ale i vitamíny A, D, K a kyselinu listovou, draslík, fluór, jód a hořčík.“
Smetanu ke šlehání zahřejeme ve vodní lázni.
Když je horká, vložíme čokoládu, necháme rozpustit a vymícháme dohladka.
Do smetany ve vodní lázni přidáme žloutky a důkladně promícháme.
Necháme zchladnout a přidáme šťávu z mandarinek.
Pěnu naplníme do šálků a necháme odpočívat v lednici dvě hodiny.
Ozdobíme mandarinkami.
© 2025 Tesco Stores ČR a.s.