Recepty Dezerty Nepečené Pěna z bílé čokolády s mandarinkami

Ingredience

150 g bílé čokolády
150 ml smetany ke šlehání
2 vejce (žloutky)
3 mandarinky (šťáva ze dvou a jedna na dekoraci)

Popis

„Při přípravě by šlo vyměnit klasickou smetanu za méně kalorickou zakysanou. A bílou čokoládu za standardní, která obsahuje navíc kakao a menší množství cukru,“ radí dietoložka Zuzana Pavelková Šafářová. „Samotné kakao je bohatým zdrojem hořčíku a působí rovněž jako antioxidant. Pokud ovšem bílou čokoládu milujete, klidně si takovou kalorickou bombu o svátcích dopřejte a pohlaďte svou duši. Neustále si odepírat vše, co má člověk rád, rovněž není tou správou cestou. S konzumací dezertu vždy jen počkejte alespoň půl hodiny po hlavním jídle. Vaječný žloutek  dezert obohatí o mikroživiny, zejména o vitamíny řady B, ale i vitamíny A, D, K a kyselinu listovou, draslík, fluór, jód a hořčík.“

Postup přípravy

1

Smetanu ke šlehání zahřejeme ve vodní lázni.

2

Když je horká, vložíme čokoládu, necháme rozpustit a vymícháme dohladka.

3

Do smetany ve vodní lázni přidáme žloutky a důkladně promícháme.

4

Necháme zchladnout a přidáme šťávu z mandarinek.

5

Pěnu naplníme do šálků a necháme odpočívat v lednici dvě hodiny.

6

Ozdobíme mandarinkami.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3