Recepty Dezerty Nepečené Pěna z bílé čokolády s mandarinkami

Ingredience

150 g bílé čokolády

150 ml smetany ke šlehání

2 žloutky

šťáva ze dvou mandarinek

1 mandarinka (na dekoraci)

Popis

„Při přípravě by šlo vyměnit klasickou smetanu za méně kalorickou zakysanou. A bílou čokoládu za standardní, která obsahuje navíc kakao a menší množství cukru,“ radí dietoložka Zuzana Pavelková Šafářová. „Samotné kakao je bohatým zdrojem hořčíku a působí rovněž jako antioxidant. Pokud ovšem bílou čokoládu milujete, klidně si takovou kalorickou bombu o svátcích dopřejte a pohlaďte svou duši. Neustále si odepírat vše, co má člověk rád, rovněž není tou správou cestou. S konzumací dezertu vždy jen počkejte alespoň půl hodiny po hlavním jídle. Vaječný žloutek  dezert obohatí o mikroživiny, zejména o vitamíny řady B, ale i vitamíny A, D, K a kyselinu listovou, draslík, fluór, jód a hořčík.“

Postup přípravy

1

Smetanu ke šlehání zahřejeme ve vodní lázni.

2

Když je horká, vložíme čokoládu, necháme rozpustit a vymícháme dohladka.

3

Do smetany ve vodní lázni přidáme žloutky a důkladně promícháme.

4

Necháme zchladnout a přidáme šťávu z mandarinek.

5

Pěnu naplníme do šálků a necháme odpočívat v lednici dvě hodiny.

6

Ozdobíme mandarinkami.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

Tesco Leták - aktuální týden

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Letáková nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 16. 10. od 8:00 do 22. 10. 2019 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2019/34_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4