Penne bez lepku s omáčkou carbonara

Ingredience

1 balení bezlepkových těstovin penne
250 g anglické slaniny
6 vajec (žloutků)
150 g parmazánu
150 ml smetany na vaření
mletý černý pepř
sůl
olivový olej
parmazán (na posypání)

Postup přípravy

1

Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme ji na rozpáleném oleji. Se slaninou nespěcháme, smažíme ji pomalu, aby byla opravdu křupavá.

2

Parmazán nastrouháme na jemno. Do misky dáme žloutky, smetanu a parmazán, vše vyšleháme.

3

Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.

4

Hotové těstoviny přecedíme a vhodíme na pánev. Pánev odděláme z plotny. Do těstovin nalijeme žloutky se sýrem a zamícháme. Omáčka bude mít krásnou krémovou konzistenci.

5

Hotové těstoviny hned podáváme se strouhaným parmazánem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3