Recepty Hlavní jídla Těstoviny Penne s houbovou omáčkou s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

500 g těstovin penne

2 kuřecí prsa

350 g žampionů

300 ml smetany na vaření bez laktózy

60 ml bílého vína

1 stonek řapíkatého celeru

1 cibule

špetka muškátového oříšku

3 lžíce másla se sníženým obsahem laktózy

čerstvá bazalka

sůl

Postup přípravy

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Stonek řapíkatého celeru nakrájíme na kostičky.

2

Žampiony očistíme, opláchneme a necháme okapat. Nakrájíme je na plátky.

3

Maso očistíme a nakrájíme na kousky. Na rozpálené pánvi rozpustíme máslo. Necháme zesklovatět cibuli, přidáme maso a zamícháme. Přidáme řapíkatý celer a houby.

4

Směs 3 minuty smažíme a podlijeme vínem. Necháme krátce povařit, aby se alkohol vypařil a přidáme smetanu.

5

Omáčku ochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.

6

Ve vroucí osolené vodě uvaříme penne podle návodu na obalu.

7

Těstoviny přecedíme a vmícháme do omáčky. Podáváme s nasekanou čerstvou bazalkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4