Recepty Hlavní jídla S masem Penne s kuřecím masem
Ingredience
250 g semolinových penne
2 kuřecí stehna bez kosti
2 lžíce másla
1 hrst sušených hub
180 ml smetany ke šlehání
75 g parmezán
1 hrst petržele
pepř
sůl
Popis

„Těstovinová jídla se smetanovou omáčkou jsou velmi oblíbená pro svou rychlou a nenáročnou přípravu - zvládne je každý včetně nezkušených kuchařů. Vhledem k použitým surovinám bude výsledný pokrm velmi vydatný, vhodný ke konzumaci v zimním období, kdy zasytí a prohřeje. Lépe se hodí na oběd, na večeři by jídlo mohlo být již příliš těžké a narušit spánek, zvláště pokud byvy večeře byla nedlouho před ulehnutím do postele,“ míní nutriční expertka Zuzana Pavelková Šafářová.

Postup přípravy
 alt=
1
Uvaříme těstoviny podle návodu.
 alt=
2
Kuřecí maso nakrájíme na kousky. Namočíme houby do vody.
 alt=
3
Kuřecí maso restujeme asi 10 minut. Poté si ho dáme stranou.
 alt=
4
Scedíme vodu z hub a smažíme je asi 5 minut.
 alt=
5
Do pánve dáme maso, nastrouhaný sýr, zalijeme vodou z těstovin a přidáme smetanu.
 alt=
6
Povaříme a poté přidáme těstoviny. Pořádně promícháme. Tip: Podávejte posypané petrželí a strouhaným sýrem.
Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy

1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4