Recepty Hlavní jídla Těstoviny Penne s tuňákem a rajčatovou omáčkou

Ingredience

400 g penne
4 konzervované rajčata
tuňák ve vlastní šťávě
100 g černých oliv (bez pecky)
3 lžíce kaparů
3 stroužky česneku
čerstvá bazalka
krystalový cukr
mletý černý pepř
sůl

Postup přípravy

1

Drcená rajčata rozmixujeme tyčovým mixérem. Na rozpálenou hlubší pánev nalijeme olivový olej a vložíme nasekaný česnek, jen krátce osmahneme a přidáme rozmixovaná rajčata.

2

Tuňáka zbavíme oleje a nakrájíme na menší kousky. Tuňáka, olivy a kapary vložíme do omáčky a vše promícháme.

3

Omáčku ochutíme trochou cukru, solí, bazalkou a pepřem.

4

Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Hotové je vložíme do omáčky a promícháme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3