Recepty Dezerty Pečené Perníčky z žitné mouky

Ingredience

450 g žitná mouka (nebo žitné mouky + špaldové mouky)

150 g cukru

50 g másla

2 vejce

3 lžíce medu

4 lžíce mléka

1 lžíce perníkové koření

1 lžíce skořice

1 lžíce kypřící prášek do perníku (ne běžný kypřicí prášek)

Dekorace

mandle

ořechy

Postup přípravy

 alt=
1

Zahřejeme v hrnci mléko s medem, máslem a kořením.

 alt=
2

Do vlažné směsi přidáme vejce.

 alt=
3

Přidáme cukr, mouku a kypřicí prášek do perníku.

 alt=
4

Uhněteme těsto a necháme 15 minut odležet.

 alt=
5

Rozválíme těsto na tloušťku 0,5 cm.

 alt=
6

Vykrájíme libovolné tvary a necháme 5 minut odležet.

 alt=
7

Vykrájené tvary potřeme rozšlehaným vejcem.

 alt=
8

Ozdobíme pomocí ořechů a mandlí a poté pečeme v troubě na 210 °C po dobu 6–10 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4