Perníčky

Ingredience

800 g hladké mouky

300 g moučkového cukru

200 g medu

150 g másla

6 vajec

2 lžičky sody

1 - 2 lžíce perníkového koření

Postup přípravy

1

Do velké mísy prosejeme několikrát mouku i cukr, přidáme sodu, koření a promícháme. Pokud máme tuhý med, necháme ho ve vodní lázni prohřát, aby byl hezky tekutý a vlažný. Med nesmí být zcukernatělý. Do mísy přidáme med, máslo pokojové teploty a vejce.

2

Nejdříve v míse vypracujeme těsto, které dále vyklopíme na pomoučený vál. Pečlivě propracujeme, těsto musí být lesklé, vláčné a nesmí se drobit. Pokud je těsto příliš lepivé, postupně ještě zapracujeme mouku.

3

Těsto vložíme do mikrotenového sáčku a necháme v lednici alespoň 2 dny odležet, klidně i týden.

4

Před pečením necháme těsto prohřát na pokojovou teplotu asi 2 hodiny, vykrojené tvary potíráme rozšlehaným vejcem. Pečeme na plechu vyloženým pečicím papírem při teplotě 170 stupňů.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4